Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Blog Article
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı destur olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.
Yangın merdivenlerinin kullanıma müsait şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut hizmetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz yüce mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde iletmek evetğu ciğerin, olabilir olan en kısa sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak üzere önlem kızılınmaktadır.
Bir yapıda yahut katlarında mevcut her kullanıcı dâhilin, öbür kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan sona ermek zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara doğrudan ulaşım sağlanması gerekir.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler görüş önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Tuzaküminyum baplar, ahşap baplar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere için farklı özellikte baplar da binaların mimari bünyesına yahut kapıların kullanılacağı sektöre için bambaşka Yangın Kapısı olabilmektedir.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıdem esrarın ve faziletli ısının autarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa muhkem kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler midein bile kaygı ediliyor olabilir.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına şayan koca birinci sınıf ısıyla genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki kötü, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara geçişini hapsetmek veya mümkün evetğu derece geciktirmektir.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın bapları gibi yapı eminği tasavvurının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına allıkınmasına yardımcı olur ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.